VOZAČ IZ ODŽAKA OSUĐEN ZA BLUDNE RADNJE Za zlostavljanje maloljetnice dobio 16 mjeseci zatvora

vozač autobusa,odzak,bludne radnje
Ilustracija

Vozač školskog autobusa M. M. iz Orašja pravomoćno je osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog bludnih radnji.

Drugostupanjski sud je u obrazloženju presude odbacio žalbe optuženog, uz obrazloženje da su iskazi oštećenih učenica međusobno suglasni, jasni, uvjerljivi i ničim ne ukazuju da su izmišljeni i da su produkt dječje mašte.

“Posebno je upečatljiv iskaz oštećene koja je, prilikom unakrsnog ispitivanja, opisala i pokazala šta je optuženi njoj radio. Ocjenjujući njen iskaz pravilno je prvostupanjski sud rezonirao da takav opis može dati samo onaj tko je to doživio”, navodi se u obrazloženju pravomoćne presude koja je optuženog poslala iza rešetaka na 16 mjeseci.


Županijski sud u Odžaku tako je povećao kaznu osuđenom za četiri mjeseca, u odnosu na prvostupanjsku koja je iznosila tek 12 mjeseci.

“Maloljetna učenica je u svom iskazu navodila da se cijelu prvu školsku godinu – od rujna 2021. godine do svibnja 2022. godine vozila kao učenik u autobusu u kojem je vozač bio optuženi M. M., te da se optuženi M. M. prema njoj neprimjereno ponašao”, navodi se, između ostalog, u pravomoćnoj presudi vozaču autobusa, u kojoj se još navodi kakve je bludne radnje činio vozač, koje u cilju zaštite maljoljetnih osoba portal Hercegovina.info neće objaviti.

Ocijenjeno je da dokazi nisu ukazivali da između oštećenih, njihovih roditelja s jedne strane i optuženog M.M s druge strane, postoje bilo kakvi negativni odnosi, zbog kojih bi se moglo posumnjati u istinitost iskaza te nije postojao nikakav motiv za lažno svjedočenje, što je važan razlog  da se povjeruje svjedocima.

Zaključku prvostupanjskog suda da su malodobne svjedokinje A.M.V. i V.I istinito  svjedočile na glavnoj raspravi doprinijeli su i pismeni nalaz i mišljenje vještakinje V.Z.H i njen iskaz na glavnom pretresu.