VOĐA KRIJUMČARENJA Iračanina traže policije više europskih država, a on pronađen u BiH

GIKIL, ubojstvo, Banja luka, Kozarska Dubica, uhićenje, racija, krađa, pljačka, herceg-novi, Crna Gora zemlja, policija, Srbija, prijevara, policija, korona kriminal, uhićenja, prijevara, Banja luka, uhićenje, Služba za poslove sa strancima, interpol, Sarajevo, uhićenje, tužiteljstvo, Crna Gora zemlja, kavački klan, tužiteljstvo, bijeg, krađa, Španjolska, uhićenje, droga, pucnjava, pritvor, Bihać, ubojstvo, tužiteljstvo

Nakon što je Služba za poslove sa strancima (SPS) u prethodnom razdoblju pronašla i izrekla mjeru protjerivanja za osobu S.J. državljanin Iraka, ista je iz BiH u poslijepodnevnim satima, u srijedu (14.7.), protjerana i deportirana u SR Njemačku. Radi se o jednom od glavnih organizatora lanca krijumčarenja ljudima na cjelokupnoj zapadno-balkanskoj ruti od Turske do zemalja EU i koji je okarakteriziran da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti BiH.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su u prethodnom razdoblju, u suradnji sa Obavještajno bezbjedonosnom agencijom, duže vremensko razdoblje poduzimali sve neophodne operativne mjere i radnje, te uspjeli pronaći ovu osobu na području Sarajeva. 

"Razmjenom informacija obavješteni smo od strane Europol-a i Interpol-a da je za istog zainteresirano nekoliko europskih država, među kojima je i SR Njemačka koja ga je, nakon što su završeni svi postupci pred organima BiH, preuzela kako bi sprovodila dalje istrage u vezi organiziranja lanca krijumčarenja ljudima", navodi se iz SPS. 

Ovakve i slične aktivnosti će i u narednom razdoblju biti glavni prioriteti u radu Službe koja će u suradnji kako sa drugim nadležnim sigurnosnim organima u BiH, tako i međunarodnim organima, poduzimati aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprječavanje krijumčarenja ljudima, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana na ovom području, istaknuo je iz Ureda za informiranje SPS.