VLASNIK PODUZEĆA U USKOPLJU Zbog 312 kg droge prijeti mu pet godina zatvora i 200 000 KM kazne

VLASNIK PODUZEĆA U USKOPLJU Zbog 312 kg droge prijeti mu pet godina zatvora i 200 000 KM kazne
SIPA

Optuženi Ante S. (1960.) iz Gornjeg Vakufa / Uskoplja, u prisustvu odvjetnika, u potpunosti je priznao krivnju za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga, iz članka 195. Kaznenog zakona BiH, za koje ga tereti Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine. 

Za optuženog je predložena kazna od pet godina zatvora, kao i novčana kazna u iznosu od 200 000 KM. 

Oduzeta opojna droga, u količini od oko 312 kilograma, bit će uništena u zakonskoj proceduri, a oduzeta je i nezakonita imovinska korist pronađena kod optuženog u iznosu od oko 4500 KM, u valutama kuna i euro. Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela. 

Optuženi je lišen slobode početkom 2020. godine, u koordiniranoj akciji Tužiteljstva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), kada je u objektima i prostorijama poduzeća čiji je optuženi vlasnik, pronađena i zaplijenjena opojna droga. 

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.

Pripadnici SIPA-e su prilikom pretresa poduzeća 'Sičaja' i cisterni tog poduzeća pronašli oko 400 kg skunka, navedeno je tada u priopćenju SIPA-e.

Ante S. je dio međunarodnog lanca krijumčara kanabisa, a koji seže od Albanije do zemalja Zapadne Europe. Također, uvidom u videonadzor tvrtke otkriveno je da su u bijeli kontejner gdje je nađena droga dolazili ljudi čiji su identiteti poznati organima gonjenja, a koji su umiješani u posao s drogom, objavilo je 'Oslobođenje'.