VITEZ U pretresu pronađeno 15 kilograma speeda

VITEZ U pretresu pronađeno 15 kilograma speeda
MUP SBŽ

U nastavku koordiniranih planskih aktivnosti koje provode policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije u borbi protiv kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tijekom proteklog vikenda uspješno je realizirano više akcija.

U samo jednoj akciji pronađeno je oko 15 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Naime, dana 13.6.2021. godine u vremenu od 17:10 do 18:30 sati službenici Sektora kriminalističke policije, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su u Starom Vitezu pretres obiteljske kuće i trgovačke radnje koju koristi O.Đ. rođen 1979. godine iz Zenice. Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, općina Vitez, koje koristi J.I. rođen 1980. godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Osumnjičeni su uhićeni i protiv njih nadležnom tužiteljstvu slijedi podnošenje Izvješća o počinjenom krivičnom djelu 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Navedene aktivnosti su realizirane u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojske županije.

Također, uspješne akcije su izvedene i na području Bugojna i Busovače, gdje su u pretresima pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, zbog čega su uhićene četiri osobe.

Navedene planske aktivnosti se nastavljaju i u narednom razdoblju, navedeno je iz MUP-a SBŽ.