VIŠE INCIDENATA Autom ugrozio promet, vrijeđao policajce, uništio im auto, a onda bježao kroz nekoliko gradova

Policijsko vozilo
Hercegovina.info

U ponedjeljak (5.7.) u 17 sati djelatnici Policijske postaje (PP) Drvar zaprimili su dojavu da je motorno vozilo marke BMW na semaforu u ul. J. Marića prošlo kroz crveno svjetlo ugrozivši ostale sudionike u prometu. 

Po zaprimljenoj dojavi i operativnim saznanjima djelatnici PP Drvar su u ugostiteljskom objektu 'Moneta' u ul. V. Bodrože, Drvar zatekli osobu R.G. (1992.) iz Drvara koji je u tom trenutku narušavao javni red i mir, vikom galamom i bacanjem čaša na ulicu. Po ulasku u ugostitelji objekt, službenici PP Drvar su od R.G. verbalno vrijeđani, uz psovke i prijetnje , pa čak i prijetnje obitelji. 

Nakon što je više puta upozoren od policijskih službenika, isti se oglušio na zakonito izdane zapovjedi, u pomoć R.G. u verbalnom vrijeđanju i sprječavanju djelatnika PP Drvar u vršenju službenih radnji uključio se M.Š. (1990.) iz Drvara tako što ih je vrijeđao i omalovažavao. 

U jednom momentu R.G. iskoristio je zauzetost policije i napustio ugostiteljski objekt, te ušao u svoje motorno vozilo BMW, te je namjerno motornim vozilom više puta ostvario kontakt (udario) u lijevu bočnu stranu od službenog vozila Škoda koje je bilo parkirano ispred objekta 'Monet' i isti se udaljio u nepoznatom smjeru.

M.Š. je od strane policijskih službenika proveden u PP Drvar, gdje je alkotestiran pri čemu mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,64 g/kg, te je lišen slobode.

Operativnim radom na terenu djelatnici Policijske uprave Drvar došli su do saznanja da se R.G. vozilom uputio u smjeru B. Petrovca, gdje je zaustavljen od strane službenika Policijske postaje Bosanski Petrovac, te im bacio dokumente i udaljio se u smjeru općine Kljuć, a potom u smjeru Ribnika gdje je oko 19:15 sati od strane službenika PP Ribnik bio pronađen i lišen slobode. 

U 21:50 sati službenici PP Drvar od službenika PP Ribnik preuzeli su R.G. koji je za vrijeme vožnje zatražio liječničku pomoć, te je odvezen u Dom zdravlja Ključ gdje mu je ukazana liječnička pomoć, a po dolasku u Drvar isti je odveden u Dom zdravlja Drvar gdje mu je izvađen uzorak krvi radi utvrđivanja alkoholiziranosti.

U 00:10 sati, R.G. prevezen je u prostorije za zadržavanje Policijske postaje Livno gdje su tijekom današnjeg dana službenici MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) nad njim provesli kriminalističku obradu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD 'Sprječavanje službenih osoba u vršenju službenih radnji' i KD 'Oštećenje tuđe stvari', navedeno je iz MUP-a HBŽ.