FOTO  VELJKO ŠARENAC Nitko ne zna što je bilo, možda neće nikad ni znati

Davidovići Bileća Tragedija
Z. Lojpur / hercegovina.info

Stravična nesreća nadvila se nad bilećki kraj. Živote su na još nerazjašnjen način izgubila dvojica muškaraca. U bilećkom selu Davidovići jutros je pronađen mrtav mještanin Gojko Šarenac (43), te njegov gost četrdesetpetogodišnji Aleksandar Pravica.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti eksplozija, no nitko ne zna kako je do nje došlo. Susjedi za preminulog Gojka imaju samo riječi hvale.  

„Poznavao sam preminulog, svaki dan bio ovdje s njim, i družili se, šta mi je god trebalo otišao bi kod njega, on bi mi to završio sve. Bio je vrlo fin momak, vrlo fin susjed, za primjer, nesreća došla i eto. Kakva ga je nesreća stigla nitko ne zna, možda neće ni znati nikad. Nitko ne zna što se dogodilo“, ispričao je susjed i očevidac Veljko Šarenac. 

Kaže da je preminuli u ponedjeljak bio na Divinu u kavani. 

„Bilo je njih 5-6, to njegovo društvo. Nekad bi i ja svratio k njima kad bi naišao iz Bileće, pa bi popili koju i ovamo. On je ovdje došao kasno, oko 9 sati, otkud je taj došao s njime možda znaju ovi u kavani, ili ovi što su vazda bili s njime. Susjed je sinoć negdje oko pola devet rekao majci odo kod Gojka da popijem kavu, kao što su uvijek i prelazili jedan u drugog. Kad je došao zatekao je Gojka na podu svega u krvi. Potom je zvao mene, pa njegova rođaka iz Bileće. Otišao sam provjeriti da nije živ, da zovemo doktora, nismo ni gledali prema kauču, kad tamo vidim još jednog čovjeka. I on mrtav“, ispričao je šokirani susjed. 

Okolnosti pod kojima je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave i dalje su nepoznate, a sve se, navodno, odigralo u noći sa 15. na 16. veljače. Gojko je Aleksandra pozvao na prenoćište. Sve ostalo je nepoznato. 

„Ono što mogu trenutačno da vas informiram jeste da je završen uviđaj na licu mjesta. Po dosadašnjim činjenicama koje su utvrđene došlo je do aktiviranja dvije eksplozivne naprave. Uzorci kašike su izuzeti sa lica mjesta, najvjerovatnije da se radi o ručnim bombama“, kazao je glasnogovornik trebinjskog tužiteljstva Srđan Vukanović dodavši da će sutra biti izvršena obdukcija tijela.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.