VATRENO JUTRO Izgorjele četiri hale poduzeća koje proizvodi namještaj

Požar Mega drvo Bijeljina
InfoBijeljina

Vatrogasci su stavili pod kontrolu požar u kojem su izgorjele četiri hale bijeljinskog poduzeća 'Mega-drvo' i pričinjena je velika materijalna šteta, rekao je Srni starješina bijeljinske Vatrogasne teritorijalne jedinice Mile Spasojević.

Spasojević je rekao da su izgorjele hale sa gotovim proizvodima, poluproizvodima i strojevima. On je dodao da su bijeljinski vatrogasci gasili požar svim raspoloživim sredstvima i ljudstvom, u pomoć su im pritekle i kolege iz Lopara i Ugljevika, a angažirane su i cisterne poduzeća 'Bijeljina-put'.

Požar Mega drvo Bijeljina

"Imamo još posla na mjestima na kojima vatra i dalje pomalo tinja", rekao je Spasojević i dodao da je najvažnije da u požaru nema ozlijeđenih. Požar je buknuo jutros u 6:15 sati.

Proizvodne hale poduzeća 'Mega-drvo' nalaze se u industrijskoj zoni Ljeljenča. Djelatnost poduzeća je proizvodnja namještaja od drveta, a na stranici navode da danas predstavljaju jednog od najvećih izvoznika iz Semberije.

Vlasnik bijeljinskog poduzeća 'Mega-drvo' Svetozar Ostojić rekao je da je šteta nastala od požara u pogonima tog poduzeća, prema prvim procjenama, veća od 15 milijuna KM, da je sada najvažnije sačuvati radnike do obnove proizvodnje.

Ostojić je naveo da u požaru izgorjela kompletna proizvodnja namještaja, tehnička priprema, proizvodnja masivnih ploča i jedna sušara, te da je procijenjena šteta 15 milijuna KM i više. Preostalih još 20 sušara i skladište nisu zahvaćeni požarom.

Ostojić kaže da je poduzeće osigurano prije četiri-pet godina i da je osiguranje svake godine obnavljano. "Ista cifra je bila, tako da sada po ovim novim cijenama ne možemo ni pola opreme nabaviti za taj novac, ako bude u redu sa tim osiguranjima", istaknuo je Ostojić.