Vatreni obračun selefija zbog vode

Ošve
Navodno je zbog pronađenog automobila koji bi se mogao dovesti u vezu sa ovim slučajem, izvršen pretres Latifu T. u Gradišću. Oni se terete radi kaznenog djela izazivanja opće opasnosti i onečišćenja vodovoda.

Kako je rečeno u MUP-u Zeničko-dobojske županije izvršen je očevid od strane službenika Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva ZDŽ. Kako je navedeno u prijavi mještanina, tom prilikom ispaljena su i dva hica iz vatrenog oružja a ovi navodi se provjeravaju i dokumentira.

Dodaju kako prema prvim operativnim saznanjima postoje indicije da je osoba A.K. iz Ošvi u znak nezadovoljstva zbog najavljenog isključenja sa mjesnog vodovoda zbog njegovih neizmirenih obveza prema mjesnoj zajednici, zajedno sa još jednom osobom, upotrebom, najvjerojatnije pogonskog goriva, zagadilo vodu u mjesnom rezervoaru, ispalivši tom prilikom dva hica iz vatrenog oružja, nakon čega su se vozilom udaljila u nepoznatom pravcu.

Neslužebno, radi se o osobama incijala J.B. i A.K. koji je bio ranije uhićen u okviru akcije "Damask" prije dvije godine. Protiv osobe A.K. i još 11 osoba, Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu da su postali članovi organizirane terorističke grupe i da su protuzakonito sudjelovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.