Varaždin u šoku: Obdukcijom nisu pronađeni tragovi nasilja na tijelima djevojaka

samoubojstvo

Njihovi prijatelji na Facebooku ostavljaju poruke i ne mogu vjerovati što se dogodilo. Postavljaju pitanje - zašto - i nadaju se da je sve to samo ružan san. "Nije smjelo bit, nek te čuvaju svi dobri anđeli", napisao je jedan od prijatelja dodajući "možda sam skoro uz vas".

Majka jedne od njih, čim su djevojke ostavile poruku na Facebooku u utorak nešto prije ponoći, zvala je policiju, a zatim krenula u potragu za njom. Kako doznajemo, oko dva-tri u noći jedan policajac uspio je stupiti u telefonski kontakt s djevojkama, no nakon što se ženski glas javio na mobitel veza se prekinula, pa u policiji ne žele špekulirati oko toga tko se javio na mobitel.

S maturanticama koje su se ubile bila je i treća koja je isplivala?

Jutarnji list objavio je kako je s maturanticama koje su izvučene iz Drave bila i treća djevojka koja je, srećom, uspjela isplivati. Kako neslužbeno doznajemo, ta informacija nije točna jer djevojka o kojoj se radi nije bila ni blizu mjesta nesretnog događaja.

Obdukcija je pokazala da je smrt kod djevojaka nastupila utapanjem te na tijelima nisu pronađeni tragovi nasilja.

"Cijelom društvu bile su kao sestre"

U Srednju strukovnu školu danas je poslan varaždinski interventni tim za psihološku pomoć u kojem su, između ostalih članova, i psiholog te doktor medicine rada. Psihološki tim je grad Varaždin osnovao prije dvije godine nakon što se u osnovnoj školi pred očima učenika i profesora zapalio učenik.

Prijatelji djevojaka tvrde kako one nisu bile članice nikakvih pokreta niti sekti te se nisu ni družile s nikakvim čudnim ljudima. "Bile su dobre i pametne cure i dobre prijateljice. Cijelom društvu bile su kao sestre", kazao je jedan od prijatelja maturantica koje su pronađene mrtve u rijeci Dravi, piše Jutarnji list.

U starom toku Drave pronađena su tijela

Jučer oko devet sati u Dravi kod Varaždina pronađena su dva ženska tijela. Kako doznajemo od glasnogovornice PU varaždinske, radi se o mlađim ženskim osobama, a tijela su pronađena u starom toku rijeke Drave.

Tijela je pronašao kanuist koji je prvo dojavio policiji o jednom tijelu, a nekoliko trenutaka kasnije, stotinjak metara dalje pronađeno je i drugo tijelo. Prema neslužbenim informacijama, tijela nisu dugo u vodi niti na njima ima vidljivih ozljeda. Tijela su prevezena u bolnicu kako bi se izvršila obdukcija. Prema prvim neslužbenim informacijama, uzrok smrti je utapanje, a djevojke su počinile samoubojstvo.

Pregledom mjesta događaja u čamcu na obali rijeke pronađene su dvije torbe s osobnim dokumentima. Provedenim očevidom je utvrđeno da se na obali rijeke Drave nalaze knjige i drugi osobni predmeti, najvjerojatnije vlasništvo pronađenih mrtvih osoba.

Roditelji identificirali djevojke

Od strane obitelji na Odjelu patologije Opće bolnice Varaždin izvršeno je prepoznavanje mrtvih tijela, a utvrđeno je da se radi o 18-godišnjima M.Ž.  i T.K., priopćila je policija. Obje djevojke bile su učenice 4L razreda jedne strukovne škole u Varaždinu. Jedna od djevojaka sinoć je nešto prije ponoći na Facebooku ostavila poruku. "Toxy i Bonka was swe jako puno woleee...by...by...", stajalo je u poruci.

Nadalje, utvrđeno je da su dvije maturantice prekjučer, 11. svibnja u popodnevnim satima zajedno s društvom slavile "Dan maturanata" nakon čega je proslava završila te se cijelo društvo oko 22 sati razišlo, dok su se njih dvije udaljile u smjeru rijeke Drave.

index.hr