UZELA JOJ 14.800 KM Žena iz Hercegovine tvrdi da ju je prevarila "Vidovita Vladimira"

prijevara
Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprava Trebinje u suradnji s Okružnim javnim tužiiteljstvom Trebinje, poduzimaju mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela „Prijevara“, kojim je osoba S.G. oštećena za 14.800 KM.

Naime, Policijskoj postaji Trebinje 25.10.2021. godine, osoba inicijala S.G. iz Trebinja prijavila je u posljednja četiri mjeseca više puta u kontakt stupila s nepoznatom osobom iz Republike Srbije, koja se predstavila kao vidovnjakinja i prorok pod imenom „Vidovita Vladimira“, a vezano za zdravstvene probleme koje ima njena duševno oboljela kćerka. 

Nepoznato osoba ju je dovela u zabludu da će izliječiti njenu kćerku, ako uplati novac. Osoba inicijala S.G. je u više navrata uplaćivala različite novčane iznose, ukupne vrijednosti oko 14.800 KM. Nakon što joj nepoznata osoba nije pomogla u liječenju njene duševno oboljele kćerke, S.G. je shvatila da je u zabludi i da je prevarena. 

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju, koji je naložio policijskim službenicima da poduzmu sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja kaznenog djela „Prijevara“.

S obzirom na sve navedeno Policijska uprava Trebinje još jednom apelira na građane da budu oprezni i da poduzmu adekvatne mjere s ciljem zaštite od prijeevara i sprječavanja izvršenja kaznenih djela na vlastitu štetu, te da slične ponude i oglase prijave policiji, , priopćeno je iz PU Trebinje.