UNO BIH Mostarska ekipa po dojavi zaplijenila 152 kg duhana

Zapljena duhana Ljubinje
UNO BiH

Službenici Odsjeka za provođenje propisa u Regionalnalnom centru Mostar su na osnovu informacija zaprimljenih putem otvorene linije 'Stop švercu' proveli dvije akcije na području Ljubinja. 

Tom prilikom oduzeli su 152 kg rezanog duhana za pušenje, procijenjene tržišne vrijednosti u iznosu od 20.500 KM, koji nije bio na propisan način obilježen akciznim markicama Uprave za neizravno oporezivanje (UNO). 

Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, iz Regionalnog centra Mostar, nastavit će aktivnosti i u narednom razdoblju na otkrivanju i procesuiranju osoba koja se bave prometom cigareta i rezanog duhana, koji nisu na propisan način obilježeni akciznim markicama Uprave, kao i svih duhanskih prerađevina bez vjerodostojne dokumentacije.

Za utvrđene nezakonitosti, protiv počinitelja nezakonitih radnji će biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom. Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 0800 206 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, navedeno je u priopćenju iz UNO BiH.