Umro pretučeni navijač Toulousa u Beogradu

Francuz je teško povrijeđen 17. rujna neposredno pred početak nogometne utakmice Partizan -Toulouse u bašti kafića "Irish pub" u Beogradu kada je grupa huligana napala francuske navijače.


Tatonu je u petak, 18. rujna operirana grudna aorta, a sutradan je ponovno intervenirano zbog krvarenja i intervencija na mozgu, priopćio je konzilij ljekara Kliničkog centra Srbije gdje je povrijeđeni navijač bio smješten.


Ovaj incident uznemirio je srbijansku javnost a Republički javni tužitelj Slobodan Radovanović najavio je kako će u najskorije vrijeme razmotriti pitanje eventualne zabrane djelovanja pojedninih navijačkih grupa.

„I te kako se razmatra ponašanje pojedinih navijačkih grupa i to će biti predmet procesne obrade, policije i tužiteljstva. U svakom slučaju u najskorije vrijeme, razmotrit ćemo pitanje i eventualne zabrane djelovanja pojedinih navijačkih grupa. Predmet procesne obrade, policije i tužiteljstva bit će pojedinačne navijačke grupe koje se, po analizama MUP-a i Tužiteljstva bave ozbiljnim kriminalnim radnjama, iznudama, prinudama, prometom droga, i drugim oblicima teškog kriminala” rekao je Radovanović.

 

Policija je dva dana nakon incidenta uhitila 11 osoba osumnjičenih za napad. Desetorici osumnjičenih za brutalan i svirep napad na francuske navijače određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teškog ubojstva u pokušaju, dok je jedan osumnjičeni pušten da se brani sa slobode.


Slobode su lišeni Stefan Veličković (1988) iz Beograda, Milan Tarlać zvani "Taki" (1991) iz Beograda, Dragan Tomasović (1989) iz Beograda, Bojan Matijević (1990) iz Batajnice, Jovan Karbić (1991) iz Beograda, Branimir Četnik (1987) iz Nove Pazove, Vladan Suvajac (1988) iz Nove Pazove,Milan Vujović (1990) iz Pančeva, Vladimir Bošković (1991) iz Sremčice i Ivan Grković (1982) iz Sremčice.

 

mondo/hercegovina.info