UKUPNO 24 Još tri osobe zaražene koronavirusom

krizni stožer, HBŽ, koronavirus, koronavirus mostar, Tomislavgrad, koronavirus, rs bih, broj oboljelih, Njemačka, koronavirus, koronavirus, broj oboljelih, Republika Srpska, koronavirus, testovi, Grude, Covid-19, virus, Makedonija
Ilustracija

U Republici Srpskoj potvrđena su dva nova slučaja zaraženih koronavirusom, potvrdio je danas entitetski premijer Radovan Višković.

Istovremeno, pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez potvrdio je za BHRT da je kod ženske osobe iz Orašja utvrđeno prisustvo koronavirusa. 

Do sada je u Bosni i Hercegovini potvrđeno 24 slučaja oboljelih od koronavirusa. Od toga 20 slučajeva zabilježeno u Republici Srpskoj, 4 u Bosni, dok u Hercegovini za sada nije potvrđen niti jedan slučaj koronavirusa.

Radovan Višković je izjavio kako se od sutra zabranjuju sva službena putovanja iz RS u bilo koju susjednu zemlju te EU.

Višković je najavio da će se reducirati broj službenika u javnim ustanovama.

"Od jutarnjih sati određeni broj službenika svoj posao će raditi od kuće, a samo neophodni za nesmetan rad dolazit će na posao", rekao je on na konferenciji za novinare.

Preporučit će lokalnim zajednicama u RS da najmanje za 50 posto korigiraju dolazak radnika na posao kako se koronavirus ne bi širio. Od utorka, 17. ožujka počet će instruktivna nastava za osnovce putem javnog servisa RS-a.