UHVAĆEN U POSUŠJU Podignuta optužnica protiv 22-godišnjeg Turčina

migranti Posušje
Ilustracija/GP BiH

Podignuta je optužnica protiv 22-godišnjeg državljanina Turske zbog krijumčarenja migranata koji je 28. veljače uhvaćen na području općine Posušje.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Ahmeta Kalkana, rođenog 2002. godine u Mersinu, Republika Turska, državljanina Republike Turske. On se nalazi u pritvoru, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti da je, s ciljem stjecanja financijske dobiti iz koristoljublja, pokušao nedozvoljeno preko državne granice prevesti migrante, državljane Turske.
 
Prema navodima optužnice, optuženi je 28. veljače ove godine, po prethodnom dogovoru s njemu poznatim osobama, u iznajmljenim rent-a car vozilima, pokušao prokrijumčariti 21 ilegalnog migranata državljanina Turske, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit prelazak državne granice, s područja Bosne i Hercegovine prema teritoriju Republike Hrvatske i Europske unije.

Uhvaćeni u Posušju

Optuženi je, zajedno s krijumčarenim osobama, zatečen i spriječen od strane policijskih službenika Granične policije BiH, u mjestu Vukovići, općina Posušje u blizini granične linije s Republikom Hrvatskom.
 
Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi.
 
Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.