Uhićeno 11 članova kriminalne grupe iz BiH koja je iskorištavala maloljetnice

Uhićeno 11 članova kriminalne grupe iz BiH koja je iskorištavala maloljetnice
Djevojčice su bile prisiljene da džepare po metrou u Barceloni, ali i ostalim dijelovima grada, poznatim po velikom broju turista, a u slučaju da ne ispune zahtjeve bivale su pretučene i fizički zlostavljane, te silovane ili prisiljene na prostituciju ukoliko ne bi donijele minimalan "pazar" koji su određivali njihovi šefovi.

Španjolska policija kaže da je riječ o grupi koja je povezana sa grupom iz Pariza, poznatom kao klan Hamidović, na čijem se čelu nalazio Fehim Hamidović, te da je uhićenje rezultat višemjesečne istrage koja je sprovedena u saradnji sa francuskom, italijanskom i belgijskom policijom.

Procjenjuje se da je tjedna zarada ove kriminalne grupe bila oko 40.000 eura, a nekada čak i više.

Uhićeni su optuženi za više kaznenih djela, između ostalog, za krađe, falicifiranje, prevare te pranje novca.

Od ukupno 11 uhićenih, starosti od 32 do 45 godina, njih šest je odmah pritvoreno, dok je protiv ostalih pet podignuta optužnica i pušteni su da se brane sa slobode. Šest osoba koje su pritvorene, od kojih su tri žene, imaju podebeo dosije, a neki su do sada imali na stotine prijava.

Tijekom istrage, koja datira još iz 2009. godine, policija je tijekom pretrage samo nekoliko kuća locirala čak 24 djevojčice, koje su trenutno smještene kod socijalne službe. Pretpostavlja se da je za njih radilo oko 50 djevojčica.

Srna