UHIĆENI U BIH Interpol Pariz tragao za Hrvaticom, na granici 'pali' i Šveđanin i Rus

Lisice
Ilustracija

Troje stranih državljana uhićeno je u BiH prema potjernicama Interpola, a jedan državljanin BiH lišen je slobode zbog nasilja u obitelji.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Aerodrom Sarajevo, 5. prosinca 2023. godine, na letu za Istanbul, lišili su slobode F. S. A. (2002.), državljanina Kraljevine Švedske. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Interpol Stockholm raspisao potjernicu za njim zbog kaznenih djela u vezi s opojnim drogama. Predan je službenicima Sudske policije Suda BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Prethodno, 3. prosinca 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode A. P. (1980.), nakon što je ustanovljeno da je Interpol Moskva raspisao potjernicu za njim zbog kaznenog djela mito i korupcija u posebno velikim razmjerima. Državljanin Ruske Federacije je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predan je službenicima Sudske policije Suda BiH.  

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 1. prosinca 2023., lišili su slobode J. H. (1993.), državljanku Republike Hrvatske. Utvrđeno je da je Interpol Pariz raspisao potjernicu za njom zbog kaznenog djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima teška krađa i prevara. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kozarska Dubica i predana službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška lišili slobode S. K. (1997.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenih djela nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici i tjelesne ozljede. Državljanin BiH je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.