UHIĆENI Mostarac u grupi koja je opljačkala zlatarnu, obiteljsku kuću i mikrokreditnu organizaciju

UHIĆENI Mostarac u grupi koja je opljačkala zlatarnu, obiteljsku kuću i mikrokreditnu organizaciju
Ilustracija

Županijski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Damira D. (43) iz Mostara, Dinu M. (51) iz Zenice (nastanjen u Sarajevu) i Hasana H. (44) iz Sarajeva, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao suučesnici počinili dva kaznena djela 'Razbojništva' i kazneno djelo 'Teška krađa'.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti krajem rujna 2021. godine automobilom došli do poslovnice jedne mikrokreditne organizacije u Srebreniku, a dvojica osumnjičenih su sa maskama na licima ušli u poslovnicu i pod prijetnjom upotrebe pištolja od radnika uzeli nešto više od 5.000 KM i pobjegli automobilom u kojem ih je čekao treći osumnjičeni.

Također, Damir D. i Dino M. su osumnjičeni da su krajem listopada 2021. godine sa maskama na licima ušli u jednu zlatarsku radnju u Srebreniku, prodavačicu zatvorili u toalet, nakon čega su iz radnje uzeli veću količinu zlatnog nakita u vrijednosti od oko 200.000 KM.

Osumnjičeni su i da su krajem listopada ove godine u Srebreniku automobilom došli do obiteljske kuće u Srebreniku, te su dvojica provalili u kuću i od vlasnika otuđili zlatni nakit u vrijednosti od oko 50.000 KM, a nakon toga iz garaže otuđili automobil VW Golf u vrijednosti od oko 8.000 KM.

Sektor kriminalističke policije MUP-a Tuzlanske županije (TŽ), u suradnji sa Tužiteljstvom, je provodio višemjesečnu istragu u cilju otkrivanja počinitelja ovih kaznenih djela, te su po naredbi Županijskog suda Tuzla, uz podršku MUP-ova SŽ i HNŽ, izvršeni pretresi na području Sarajeva i Mostara, kada su osumnjičeni i lišeni slobode. Prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji će biti predmet vještačenja.

Nakon obavljene kriminalističke obrade, MUP TŽ je uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predao osumnjičene u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.