Uhićena petorica muškaraca u Londonu koji su spremali atentat na Papu

Britanska je policija uhitila petoricu muškaraca zbog sumnje da su pripremali teroristički napad povezan sa državničkim posjetom pape Benedikta XVI. Velikoj Britaniji, objavio je Scotland Yard.

Policija je objavila kako su osumnjičeni, koji su u dobi od 26, 27, 36, 40 i 50 godina, uhićeni danas u ranim jutarnjim satima u centru Londona na temelju dojava o postojanju prijetnje koje su primili tijekom noći.

Program Papina posjeta ostao je nepromijenjen.

Iz Scotland Yarda su dodali kako pretragom objekta u kojem su uhićeni, kao i kuća u sjevernom i istočnom Londonu za sada nisu otkriveni nikakvi opasni predmeti.

Drugi dan četverodnevnog posjeta Britaniji Benedikt XVI. provodi u Londonu gdje bi se danas trebao sastati sa nadbiskupom Canterburyja Rowanom Williamsom, poglavarom Anglikanske crkve, a na misu u Westminster Abbey trebali bi doći i bivši britanski premijeri John Major, Tony Blair te Gordon Brown te premijerka Margaret Thatcher.

Podsjetimo, Papa je jučer pred novinarima u zrakoplovu za Edinburgh gdje je započeo posjet Velikoj Britaniji rekao kako "Katolička crkva nije dovoljno brzo i odlučno reagirala na svećenike koji su silovali i zlostavljali djecu”, a analitičari su to već proglasili dosad najotvorenijim priznanjem Svete Stolice o propustima u pedofilskim skandalima.

izvor: jutarnji list