UHIĆENA I DVOJICA POMAGAČA Osumnjičeni za ubojstvo 19-godišnjaka u Sarajevu predan u nadležnost tužiteljstva

Uhićen Adem Šuman zbog ubojstva Farisa Pendeka
Klix

U nadležnost Tužiteljstva Sarajevske županije predan je Adem Šuman, osumnjičeni za ubojstvo Farisa Pendeka na Otoci, 28. siječnja u večernjim satima.

U Sarajevu je u ponedjeljak navečer uhićen Adem Šuman, osumnjičen da je ubio mladića Farisa Pendeka u nedjelju na Otoci, a nakon kriminalističke obrade u MUP-u SŽ, Šuman je predan u nadležnost Tužiteljstva SŽ, prenosi Klix.

Šuman će u nadležnosti Tužiteljstva ŽS biti zadržan 24 sata nakon čega će postupajući tužitelj donijeti odluku o prijedlogu za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

Šuman je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima uhićen zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "ubojstvo", kada je ubijen Faris Pendek, rođen 2005. godine.

S Farisom su se u automobilu nalazile još tri osobe. Uslijed tragičnog događaja u kojem je Faris ubijen, vozaču D. K. (2005) i putniku E. R. (2005) su ustanovljene lake tjelesne ozljede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005) nije ozlijeđen.

Osim Šumana, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kazneno djelo "pomoć učinitelju poslije učinjenog kaznenog djela", uhićeni su i E.G. (1987) i M.S. (2000), obojica iz Sarajeva i oni su također predani u nadležnost županijskog tužiteljstva ŽS.