UHIĆEN ZBOG KRAĐE U LJUBUŠKOM Starcu istrgnuo torbicu s novcem ispred obiteljske kuće

krađa, pljačka, torbica, Ljubuški
Ilustracija/Novi list

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo 'Razbojništvo' koje je izvršeno dana 25.02.2022.godine u mjestu Teskera (Ljubuški).

Navedeno kazneno djelo je izvršeno tako da je nepoznati počinitelj istrgnuo 75-godišnjaku torbicu ispred obiteljske kuće, u kojoj se nalazio novac i osobni dokumenti.

Operativnim radom istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški u suradnji s MUP-om Sarajevske županije i Policijske stanice Vogošća došli su do saznanja da je mogući počinitelj opisanog kaznenog djela A.O.(24) iz Vogošće. Obavljenim razgovorom s A.O. u prostorijama PS Vogošća utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je isti počinio kazneno djelo Razbojništvo, te je uhićen i sproveden u službene prostorije PU Ljubuški, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je A.O. počinio kazneno djelo Razbojništvo, te je isti policijskim službenicima Odsjeka kriminalističkih policije pokazao gdje je odbacio torbicu, koja je i pronađena, te je izvršen očevid na mjestu pronalaska.

Nakon kompletiranja predmeta policijski službenici PU Ljubuški će protiv počinitelja podnijeti Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu odgovarajuće izvješće o počinjenom kaznenom djelu Razbojništvo  iz čl. 289. KZ FBIH.