UHIĆEN U NEUMU Borac za ljudska prava opljačkao banku u Opuzenu

Policija je uhitila pljačkaša koji je u ponedjeljak oko podne opljačkao poslovnicu OTP banke u Opuzenu.

Riječ je o četrdesetjednogodišnjaku iz Metkovića, Ivi Matičeviću, koji je široj javnosti poznat po organiziranju prosvjednih skupova protiv zdravstvenog sustava i borbi za prava pacijenata u dolini Neretve a u veljači je zbog toga pješačio do Zagreba.

Matičević je uhićen na području Neuma te se do daljnjega nalazi u ekstradicijskom pritvoru u BIH. Matičević je otprije poznat policiji zbog posjedovanja droge i sličnog razbojništva koje je počinio u Zagrebu 2013 godine. Uhićen je na području Neuma kamo se sklonio s opljačkanim novcem, piše Slobodna Dalmacija.

Inače, Matičević, predsjednik Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve koja se bori za prava pacijenata u dolini Neretve, odavno je poznat policiji. Naime, on je 2008 godine na Županijskom sudu u Šibeniku skupa sa S.V. iz Drniša pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog dilanja marihuane i kokaina. Radilo se o posjedovanju gotovo osam kilograma marihuane i 123,55 grama kokaina

PROSVJEDNI SKUPOVI

Matičević je osuđen na četiri godine robije. Teretilo ih se, i na sudu im je dokazano, da su drogu namijenili za prodaju na narko tržištu Šibensko-kninske županije.

Kako je tada istaknuto u obrazloženju presude, pri odmjeravanju kazni zatvora sud je provoptuženom Matičeviću kao otežavajuću okolnost uzeo u obzir da je jednom već osuđivan zbog posjeda opojne droge. Zatim je uslijedila pljačka banke u Zagrebu po sličnom scenariju kao i u Opuzenu.