UHIĆEN U KAFIĆU Davao zajmove uz ogromne kamate, a onda mu pronašli novac, oružje, mobitele ...

FUP akcija Goražde
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Bosansko-podrinjske županije (BPŽ) su realizirali operativno - taktičku akciju 'Omerta' zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela 'Lihvarstvo' iz članka 298. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Goraždu, službenici FUP-e su nakon primopredaje označenog novca lišili slobode osobu inicijala B.H. (1972.) iz Goražda. 

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine na više lokacija u BPŽ koje pomenuta osoba koristi, te je pronađen veći iznos novca, pištolj, puška, veća količina streljiva, sim kartice, mobilni telefonski aparati, dvije vage za precizno vaganje, radio stanica, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog kaznenog djela. Osoba je od ranije poznata pravosudnim organima.

FUP akcija Goražde

Navedena osoba se sumnjiči da je određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, davala zajmove uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi.

Privedena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu BPŽ uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Operativne aktivnosti provedene su u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova BPŽ, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.

"Zbog mogućnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače, Tužiteljstvo je podnijelo prijedlog za određivanje mjere pritvora koji u ovoj fazi može trajati do 30 dana", kazao je za 'Dnevni avaz' županijski tužitelj Predrag Golubović.

B.H. je bio pod posebnim istražnim radnjama, a, kako je priopćeno iz FUP-e, uhićen je nakon primopredaje označenog novca.