UHIĆEN OSUMNJIČENI Supružnici koji su brutalno pretučeni na spavanju, prebačeni u Sarajevo

Traka mjesto zločina
Hercegovina.info

Policija traga za muškarcem koji je maskiran i naoružan provalio u jednu obiteljsku kuću kod Višegrada, pretukao supružnike i ukrao 7.000 KM, potvrđeno je Srni iz Policijske uprave Foča. Glasnogovornik Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica rekla je Srni da je rodbina oštećenih prijavila višegradskoj policiji da se ovaj slučaj dogodio u noći sa četvrtka na petak, 23. na 24. ožujak.

Ona je navela da je maskirani napadač pretukao supružnike čiji su inicijali M.A. i M.F., a potom ih vezao ljepljivom trakom i ukrao 7.000 KM. Prema njenim riječima, ozlijeđene osobe su hospitalizirane u bolnici u Goraždu.

"O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo koji je naredio da se osigura mjesto događaja, a očevid će se obaviti tijekom današnjeg dana", rekla je Govedarica. Ona je dodala da policija poduzima operativne mjere i radnje na prikupljanju informacija i saznanja s ciljem identifikacije izvršitelja kaznenog djela 'Razbojništvo'.

Policija iz Višegrada uhitila je osobu čiji su inicijali B.P. iz ovog mjesta osumnjičenu da je izvršila razbojništvo na štetu osoba M.A. i M.F. iz sela Omeragići kod Višegrada, priopćeno je iz Policijske uprave u Foči.

U tijeku je kriminalistička obrada nad navedenom osumnjičenom osobom, koja se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog kaznenog djela i nad istom se provode određene kriminalističko - istražne mjere i radnje na dokumentiranju i rasvetljavanju razbojništva, navedeno je u priopćenju.

Službenici Policijske postaje Višegrad sinoć oko 23:30 sati uhitili su osobu B.P. i poduzimaju sve mjere i radnje, pod nadzorom dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo, piše u današnjem priopćenju, prenosi Srna.

Prema navodima Klixa, na Kliniku urgentne medicine KCUS rano jutros su priimljeni F. M. i A. M. usljed teških ozljeda, zadobivenih tijekom fizičkog napada u njihovom domu u selu Omeragići, Višegrad, priopćeno je iz KCUS-a.

"Nakon urađene dijagnostike i ukazane pomoći, konstatirane su teže tjelesne ozljede od kojih su preovladavale ozljede glave", navodi se.

Brutalan napad na dvoje povratnika u Omeragićima kod Višegrada, Fadila i Ajšu M., osudio je načelnik općine Višegrad Mladen Đurević.

"Ovom prilikom želim osuditi napad na povratnike Fadila i Ajšu M. iz sela Omeragići, koji su napadnuti i pretučeni od strane za sada nepoznatih osoba. Očekujem od nadležnih organa da što prije rasvijetle ovaj događaj! Višegrad je grad mira i tolerancije", napisao je Đurević na svom Facebook profilu.

Brutalni napad na supružnike, koji su u osmom desetljeću života, u njihovom domu dogodio se u četvrtak oko ponoći. Zatečeni su na spavanju, vezani i brutalno pretučeni, a njihova imovina je opljačkana.