Uhićen na sjeveru BiH po tjeralici iz Trebinja

krivotvorene putovnice, tjeralica, Bijeljina, granična policija, Trebinje

Službenici postrojbe GPBiH Bijeljina, 14. travnja, lišili su slobode M.G. (1999.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Trebinje raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Oštećenje tuđe stvari'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi i predat službenicima Policijske uprave Trebinje. 

Prethodno, 11. travnja, prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Rača, službenici ove postrojbe su lišili slobode B.J. (1955.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela 'Primanje mita'. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici postrojbe Granične policije BiH Aerodrom Sarajevo, 14. travnja na letu iz Geteborga, lišili su slobode M.B. (1978.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da  ga potražuju Općinski sud u Jajcu zbog kaznenog djela 'Teška krađa', Općinski sud u Travniku radi izdržavanja kazne zatvora te Policijska postaja Travnik zbog kaznenog djela 'Ugrožavanje sigurnosti'. Predat je službenicima Centra sudske policije u Sarajevske županije.

Dan ranije, 14. travnja, službenici ove postrojbe su na letu iz Eindhovena lišili slobode A.C. (1984.) jer ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog tri kaznena djela 'Teška krađa'. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Zeničko-dobojskoj županiji.

Također, službenici postrojbe GPBiH Aerodrom Sarajevo su 13. travnja lišili slobode M.B. (1980.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela 'Nasilje u obitelji ili obitlejskoj zajednici'. Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Berlina. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Zvornik, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.