UHIĆEN I HOSPITALIZIRAN Zapalio auto u dvorištu kuće pa se nagutao dima

zapaljen automobil
Vatrogasci Banja Luka

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, danas su uhitili osobu inicijala Z. Č. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo 'oštećenje i oduzimanje tuđe stvari', prenosi N1.

Naime, nadležnoj policijskoj stanici jučer je oko 21:15 sati osoba prijavila da je neposredno prije prijave dok se nalazila u kući, čula eksploziju, te da je u dvorištu njegove obiteljske kuće u Banjoj Luci zapaljeno njegovo putničko vozilo marke “VW“.

Policijski službenici su izašli na mjesto događaja i potvrdili navode prijave, kao i pripadnici vatrogasne brigade Grada Banja Luka koji su lokalizirali požar.

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem navedenog kaznenog djela može dovesti osoba Z. Č. koja je pronađena u blizini mjesta događaja te je zbog posljedica gutanja dima u pratnji policijskih službenika prevezena na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske radi ukazivanja liječničke pomoći.

Izvršen je uviđaj, a u tijeku je kriminalistička obrada uhićenog.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o navedenom kaznenom djelu, te da se nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.