Uhićen građanin BiH dok je udarao trudnu djevojčicu

Četrdesotogodišnjak, čiji identitet nije priopćen, uhićen je na području Pariza dok je šutirao jednu 13-godišnju djevojčicu u drugom stanju, navela je policija i dodala da su zajedno s njim bile još četiri djevojčice od 12 do 14 godina.

U trenutku uhićenja, čovjek je imao najmanje 10.000 eura u gotovini, prenosi AFP.

Prema svjedočenju djevojčica, čovjek ih je tjerao da kradu, najviše u metrou, a novac je davao odvjetniku glavnog šefa mreže Fehimu Hamidoviću, uhićenom u studenom.

Policija je krajem studenog priopćila da je poslije tri godine istrage uhitila Hamidovića i raskrinkala njegovu mrežu. Djevojčice su morale dnevno ukrasti najmanje 300 eura.

Francuska televizija objavila je prošlog tjedna da se u mreži džeparoša i sitnih kradljivaca u europskim gradovima, čiji je organizator Fehim Hamidović, uglavnom nalaze djevojčice i djevojke s prostora bivše Jugoslavije, čiji je točan broj nemoguće utvrditi.

Sve djevojčice kažu da se prezivaju Hamidović. Neke od maloljetnih djevojčica su trudne iako reporteri nisu ustanovili prostituciju. Žive u jeftinim motelima uz auto-put smještene po tri u sobi koja košta oko 35 eura.

Djeca u ovoj mreži nisu nasilna, kradu samo novac, dok novčanike i dokumente odbace. Dio novca zadrže, ali se veći dio se šalje ekspresnom poštom.

S obzirom da je za slanje novca potrebna osobna iskaznica u mreži su i beskućnici sa francuskim dokumentima.
(srna)