UHIĆEN 39-godišnjak godinu započeo pljačkom nekoliko marketa i kladionice

Policija
Ilustracija/Hercegovina.info

Službenici Odsjeka kriminalističke policije su poduzimali opsežne operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju razbojništava izvršenih u proteklom razdoblju na području Grada Zenica. 

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenim kaznenim djelima može dovesti osoba M.R. (1982.), iz Zenice, koja je lišena slobode po raspisanoj operativnoj potrazi i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Zavedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da se radi o sljedećim kaznenim djelima:

- kazneno djelo 'Razbojništvo', izvršeno dana 30.12.2021. godine, oko 19 sati, uz prijetnju hladnim oružjem, u ulici Prve zeničke brigade, u poslovnici Sportske kladionice 'Premier';
- kazneno djelo 'Teška krađa', izvršeno dana 3.1.2022. godine, oko 19:50 sati, u ulici Ćire Truhelke, u prodavnici 'Mercator';
- kazneno djelo 'Razbojništvo', izvršeno dana 6.1.2022. godine, oko 20:35 sati, uz prijetnju hladnim oružjem, nad radnicom marketa 'Deveterac', u ulici Prve zeničke brigade i
- kazneno djelo 'Razbojništvo', izvršeno dana 10.1.2022. godine, u 20 sati, uz prijetnju hladnim oružjem, u prodajnom objektu 'AE Transport' d.o.o. Zenica, u ulici Prve zeničke brigade.

Nakon kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza i obavještenja, osumnjičeni M.R. je dana 12.1.2022. godine, predat na nadležnost Županijskom tužiteljstvu ZDŽ.

U sklopu aktivnosti na dokumentiranju navedenih kaznenih djela, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su izvršili pretrese obiteljskih kuća, stanova i vozila koje koriste osumnjičene osobe sa ciljem pronalaska otuđenih predmeta i drugih predmeta koji će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje MUP-a ZDŽ.