Uhićen 25-godišnjak koji je sudjelovao u pljački trgovine oružja

Razbojništvo trgovina oružjem Kakanj
Kakanj.info

Pripadnici MUP-a Sarajsvske županije (SŽ) u suradnji s MUP-om Zeničko - dobojske županije (ZDŽ) uhitili su Sarajliju K.A. (1996.) koji se sumnjiči da je maskiran prijeteći oružjem opljačkao trgovinu oružjem u Kaknju s još jednom osobom. Otuđili su određen broj pištolja i novčanik uposlenice radnje.

Kako je priopćeno iz MUP-a ZDŽ, pljačka se dogodila 30. rujna ove godine u radnji 'Top Sport' u Kaknju. Jučer je na području parkinga u ulici Ramiza Salčina u Sarajevu pronađeno vozilo Renault Laguna koje se dovodi u vezu s ovim razbojništvom, navodi 'Dnevni avaz'.

Očevid su obavili službenici Četvrte PU MUP-a SŽ. Pronađeni su predmeti i tragovi koji će biti vještačeni i korišteni kao dokaz u postupku. Vozilo je predato MUP-u ZDŽ. K.A. je uhićen istog dana i predat MUP-u ZDŽ gdje će biti ispitan. Za ostalim izvršiteljima se traga.

"Aktivnosti na dokumentiranju ovog krivičnog djela se nastavljaju, a ova uspješna policijska akcija je primjer dobre i kvalitetne suradnje između policijskih agencija, u kojoj je pružena podrška i pomoć policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova SŽ doprinjela uspješnom rasvjetljavanju i dokumentiranju izvršenog razbojništva", priopćeno je iz MUP-a ZDŽ.