UDARILI U ZID Teška nesreća na izlazu iz Posušja, ozlijeđeni mladići prebačeni u mostarsku bolnicu

Policija auto noć
Ilustracija/Hercegovina.info

Policijska uprava Posušje sinoć oko 22 sata obaviještena je o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na magistralnoj cesti Posušje - Široki Brijeg, u naselju Rastovača, a u kojoj su dvije osobe ozlijeđene, potvrđeno je za Hercegovina.info iz MUP-a županije Zapadnohercegovačke (ŽZH).

Kako je potvrđeno iz te institucije, vozač osobnog automobila je izlazio iz Posušja prema Širokom Brijegu, te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem automobila, te se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati i udarilo je u zid mjesnog groblja.

Na mjestu događaja intervenirala je hitna pomoć iz Posušja, te službenici Policijske uprave (PU) Posušje. Dvije ozlijeđene osobe su, zbog težine ozljeda, prebačene u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostar radi ukazivanja dalje liječničke pomoći, potvrdili su iz MUP-a ŽZH za Hercegovina.info.

Kako saznajemo riječ je o muškim osobama M.K. i J.Č. koje su zadobile teške tjelesne ozljede. Očevid su na mjestu ove nesreće uradili službenici Policijske uprave Posušje, a o svemu je obaviješten dežurni tužitelj.

Iz PU Posušje su u noćnim satima obavijestili dežurnog tužitelja županijskog Tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu da se u mjestu Rastovača, općina Posušje dogodila prometna nezgoda kojom prilikom je došlo do samoslijetanja i udara u zid mjesnog groblja vozila marke Mercedes, posljedicom čega su vozač istog vozila M.K. (2005.) i suvozač istog vozila J.Č. (2005.) zadobili tjelesne povrede za sada neutvrđenog stupnja, a koji su vozilom hitne pomoći Doma zdravlja Posušje prevezeni u Centar urgentne medicine SKB Mostar na daljnje liječenje, dok je u istom vozilu bio i suputnik M.L. (2005.) koji nije prevezen na daljnje liječenje.

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužitelja obavile očevidne radnje. U predmetu će se uz nadzor tužitelja nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja uzroka nastanka prometne nezgode, priopćeno je iz Ureda za informiranje županijskog Tužiteljstva ŽZH za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.