Učenik petog razreda u svađi ubo vršnjaka u području srca

hitna pomoć
...u Pribislavcu u Međimurju pri čemu je jedan od njih ubo drugoga i porezao ga, javljaju Međimurske novine. S obzirom na to da je riječ o maloljetnicima policija ne želi odavati detalje incidenta, no eMeđimurje piše kako su se sukobili učenici petog razreda, a dječak je vršnjaka nepoznatim predmetom ubo u području srca. Razlog njihove svađe je nepoznat.

Ravnatelj osnovne škole Pribislavec koju pohađaju dječaci, Bruno Matotek, komentirao je incident za eMeđimurje.

- Jučer, 19. siječnja 2018. godine učenici 5. razreda u popodnevnoj smjeni imali su normalno održavanje nastave od 4 školska sata. Ništa nije slutilo na to da će se kasnije dogoditi ovakav događaj. Po završetku nastave, učenici često znaju ostati duže na izvan nastavnoj aktivnosti i igrati nogomet u pratnji učitelja TZK u Društvenom domu Pribislavec. Tako su željeli i jučer, pa su odlučili pitati učitelja TZK ukoliko mogu ostati nakon nastave i igrati nogomet. Učitelj je rekao kako mora odraditi 5. sat i neka odu kućama jer ga nemaju gdje pričekati, a vani je već počeo padati mrak. Učenici su inzistirali i nagovarali učitelja na igranje nogometa i rekli kako će ga oni pričekati da završi s nastavom u centru Pribislavca. Tako su učenici otišli u obližnji dućan kako bi kupili nešto za pojesti i sjeli na autobusnu stanicu. U određenom trenutku stigao je dječak, također učenik 5. razreda koji tog dana nije bio na nastavi i započeo svađu sa svojim vršnjakom - kazao je ravnatelj škole Bruno Matotek za eMeđimurje.

- Učenik koji je napao nikada nije pokazivao znakove da bi ovakvo nešto mogao učiniti, a velika je vjerojatnost da zbog učinjenog neće moći nastaviti školovanje u toj školi. Škola je u kontaktu s policijom i roditeljima te vodi razgovore s učenicima koji su bili u blizini napada, a na slučaju također rade i školski psiholog, defektologinja i pedagoginja - kaže Matotek, prenosi 24sata.hr.