UBOJSTVO U TUZLI Muškarac ubio ženu, policija ga u stanu zatekla krvavog

ubojstvo u lipnici tuzla
vijesti.ba

Dežurnu službu Policijske stanice Zapad u Tuzli je danas oko 11:50 sati obavijestio jedan građan da se njegovi prijatelji S.B. i E.S.T., nastanjeni u Lipnici, grad Tuzla, već dva dana ne javljaju na njegove telefonske pozive.

Dodao je da mu se neposredno prije ove prijave policiji javio na videopoziv E.S.T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije, piše Tuzlanski.ba

Nasilni ulazak

Na mjesto događaja, odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla.

Izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje je zatečeno beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatirao dežurni liječnik SHMP Doma zdravlja Tuzla.

Muškarac E.S.T. je zatečen sa vidljivim ozljedama u predjelu stomaka. On je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći.

ubojstvo u lipnici tuzla

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova TŽ, te se poduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužitelja.

Neslužbeno se spominje da je riječ o ubojstvu, odnosno da je muškarac ubio ženu.

Obdukcija tijela

Dežurni tužitelj će izdati naredbu za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili točni uzroci smrti.

“Na mjesto događaja, odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatirao dežurni liječnik SHMP Doma zdravlja Tuzla i muškarac E.S.T. sa vidljivim ozljedama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći”, kazala je glasnogovornica županijske policije Adnana Sprečić za Tuzlanski.ba.

Avaz saznaje da je ubojstvo počinio Mađar. On je ubio ženu s kojom je bio u braku, a zatim pokušao izvršiti samoubojstvo.