UBOJSTVO SARAJEVSKIH POLICAJACA Nakon dijelova puške, pronađeni i dijelovi vozila

Stop policija
Ilustracija

Zajednički tim SIPA-e i MUP-a Sarajevske županije (SŽ), osim dijelova puške za koju se sumnja da je korištena prilikom ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pronašao je i dijelove crnog Seata Leon, potvrđeno je za 'Dnevni avaz' iz policijskih izvora.

S obzirom na to da se Seat Leon spominje kao vozilo kojim su se ubojice dovezle, na ovaj način konačno se sklapa mozaik kako bi se rasvijetlio ovaj mučni događaj iz 2018. godine, kada su policajci ubijeni na Alipašinom Polju.

Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s događajem uhićeni su Aleksandar Macan i Marko Trifković Žižan. Čeka se na izručenje Save Marinkovića, koji je Macanov vjenčani kum. Kada su u pitanju dijelovi puške, oni su bili zakopani u šumi kod Pala.

Pripadnici SIPA-e i istražitelji MUP-a SŽ koji rade na ovom slučaju čvrsto vjeruju da se radi o 'kalašnjikovu', iz kojeg su ubijeni Šehović i Vujinović.

Uprava policije MUP-a SŽ predala je 5. studenog prošle godine izvještaj protiv šest osoba koje se dovode u vezu s ovim slučajem. Četiri osobe su u BiH, jedna u Njemačkoj, a jedna u Crnoj Gori.

Podsjetimo, policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su u noći 26. listopada 2018. godine dok su bili na dužnosti.

Adis je od zadobivenih ozljeda, koje su mu nanesene iz vatrenog oružja, preminuo na mjestu događaja, dok je Davor nešto kasnije podlegao ozljedama u bolnici.