UBOJSTVO I KRAĐA 423.000 EURA Sedam osoba sudjelovalo u razbojništvu, pet ih državljani BiH

Oružana pljačka Crna Gora
Screenshot/RTCG

Sedam osoba obuhvaćeno je naredbom o provođenju istrage zbog razbojništva u kojem je smrtno stradao radnik osiguranja Pošte u Nikšiću Ljubiša Mrdak.

To je kazala viša tužiteljica Maja Jovanović na pres konferenciji Uprave policije, dodajući da se svima na teret stavlja ubojstvo u sudioništvu, javlja crnogorski Mondo.

Dvojica su privedena u Crnoj Gori, a dvojica u BiH. U pritvoru se već nalaze S.A. iz Bileće i P.Z. iz Laktaša te M.K. i R.S. iz Budve, dok policija traga za  M. N, S. S. i B. D. iz Banja Luke, pišu crnogorski mediji.

Predstavnik CB Nikšić Radovan Radulović kazao je da je jedan projektil pogodio Mrdaka.

Oružana pljačka Crna Gora

"Pretreseno i provjereno je na desetke stanova u Crnoj Gori, kao i destke u BiH, ali i da je u cilju identifikacije izuzet video nadzor s 250 kamera, kao i da su poduzete druge brojne mjere i radnje", dodao je Radulović.

Istražitelji su utvrdili da je ta grupa od srpnja pripremala razbojništvo. M. K. i R. S. iz Budve, porijeklom iz Banja Luke i A. S., kazao je Lazar Šćepanović iz kriminalističke policije.

Podsjećamo, pljačka u centru Nikšića odigrala se 20. listopada, kada su naoružani i maskirani napadači presreli vozilo koje prevozi novac.

Napadači su čekali u terencu bh. registarskih oznaka, a očito su imali informaciju o vremenu i točnom mjestu dopreme novca. Kada se kombi s novcem približio zgradi Pošte, vratima sa zadnje strane, naoružani napadači iskočili su iz džipa i pojurili ka vozilu.