U sudaru kod Tomislavgrada poginulo 6-godišnje dijete

Nesreća razbijena šajba
Ilustracija

Na magistralnoj cesti Tomislavgrad - Posušje, u mjestu Kovači u srijedu oko podneva se dogodila teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Ovu informaciju je za Hercegovina.info potvrdio glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak, te je naveo kako su u ovoj prometnoj nezgodi sudjelovali teretno vozilo Mercedes, te osobni automobil Škoda.

"Smrtno stradala osoba je 2015. godište. Promet je na ovom dijelu magistrale bio u potpunosti obustavljen do okončanja očevida i uklanjanja vozila s kolnika", naveo je Vrdoljak. 

Teretnim vozilom je upravljao N.K. (1993.) iz Mostara, dok je osobnim vozilom upravljao R.M. (1994.) iz Prozora. Na mjestu događaja očevid su uradili dežurni Županijski tužitelj, djelatnici DVD Tomislavgrad i dežurni liječnik Doma zdravlja Tomislavgrad, te tom prilikom utvrdili da su se kao suputnici u vozilu Škoda nalazile dvije maloljetne osobe.

Riječ je o djeci rođenoj 2015. i 2018. godine, te je od strane dežurnog liječnika Doma zdravlja Tomislavgrad izvršen pregled tijela djeteta rođenog 2015. godine i konstatirana je smrt. Nakon završenog očevida tijelo smrtno stradalog djeteta prevezeno je u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu, gdje će biti obavljena obdukcija, navedeno je iz MUP-a HBŽ.