U sudaru kod Bileće poginuo je poznati Trebinjac, a u drugom vozilu je bilo dvoje djece koja su u teškom stanju

Sudar kod Bileće
Srna

Poznati trebinjski medar Nebojša Ljubibratić (55) poginuo je jutros oko 6:45 sati u prometnoj nesreći na magistralnoj cesti Trebinje - Bileća, u mjestu Orah, u blizini drevnog manastira Dobrićevo.

Kobnih momenata on je upravljao Fiatom, a riječ je o izravno sudaru, u kojem je teško ozlijeđeno i dvoje djece iz drugog automobila i nakon zbrinjavanja u bolnici Trebinje, jedno je helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske hitno prebačeno u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjoj Luci.

"Jedno dijete je zadobilo ozljede glave i zbog toga je helikopterom prebačno Banju Luku, dok je drugo zbog ozljeda unutarnjih organa operirano u našoj ustanovi i smješteno na Odjel intenzivne njege", kazao je direktor bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta.

Kako je potvrđeno za 'Nezavisne novine' iz UKC RS, sedmogodišnji dječak koji je ozlijeđen u tom sudaru na aparatu je za mehaničku ventilaciju.

"Prema riječima dr. Nenada Škorića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, pacijent je zadobio tešku ozljedu glave. Pacijent je zbrinut i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze su neizvjesne", naveli su za 'Nezavisne novine' iz UKC RS.

Osim djece, u tom automobilu je bilo još troje putnika koji su zbrinuti u bolnici Trebinje i oni su, prema Lambetinim riječima, izvan životne opasnosti.

U drugom automobilu se, u stvari, prema navodima Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje, vozila obitelj iz Novog Sada, otac, dvoje djece, djed i baka, dok je iz suprotnog smjera dolazio Fiat kojim je upravljao Ljubibratić.

"Iz za sad neutvrđenih razloga Fiat je prešao na drugu stranu kolnika i došlo je do izravnog kontakta dva automobila", priopćeno je u Tužiteljstvu. Dežurni tužitelj, koji je po pozivu izašao na mjesto nezgode, naredio je obdukciju tijela nastradalog Ljubibratića, koja će biti izvršena sutra.