U SREDIŠTU SARAJEVA Otet čim je izašao iz zatvora, uhićene četiri osobe

Otmica muškarac
Ilustracija

Četiri osobe otele su muškarca E.R. u središtu Sarajeva, a uhićeni su na Palama, priopćeno je iz županijske policije.

Otmica je prijavljena jučer, a uhićeni su J.B. (1987.), M.K. (1990.), A.S. (1976.) i A.F. (1987.), svi iz Sarajeva. Njih je sinoć od oko 23:50 sati od službenika Policijske postaje Pale MUP-a Republike Srpske preuzela kriminalistička policija Uprave policije Sarajevske županije, priopćeno je iz županijskog MUP-a.

Istovremeno su policijski službenici pronašli E.R. koji je saslušan u svojstvu svjedoka, navodi Srna.

Policijskoj upravi Centar jučer je u prijepodnevnim satima prijavljeno da su na području te sarajevske općine nepoznate osobe otele E.R. o čemu je obaviješten i dežurni tužitelj županijskog Tužiteljstva.

Policija je radeći na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela došla do saznanja o četiri muške osobe koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem djela, te su operativnim radom locirani na području Pala.

Prema navodima medija, E.R. je otet u blizini Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo. Pod nadzorom postupajućeg tužitelja, policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog kaznenog djela.

Kako 'Dnevni avaz' neslužbeno saznaje, policija je u Sarajevu rasvijetlila otmicu osuđenika Enisa Rezakovića iz Sarajeva. Rezaković je jučer otpušten iz KPZ-a Sarajevo gdje je izdržao kaznu zatvora.

Njega je po izlasku iz zatvora čekala ženska osoba R. E. , ali su je pretekli otmičari. Enis nije daleko otišao, jer ga je odmah presreo Jasmin Brajković zvani 'Deba', te prisilio da uđe u Golf na obližnjem parkingu.

Žena je počela galamiti pokušavajući zaustaviti vozilo u kojeg su strpali Enisa, ali su je otmičari otjerali uz prijetnje. Ona je odmah alarmirala policiju. Inače, Enis Rezaković je ranije privođen zbog droge. 'Oslobođenje' navodi kako je Rezaković otet zbog duga od 20 tisuća KM, a koji datira iz vremena prije odlaska u zatvor.