U SREDIŠTU GRADA Silovana 15-godišnjakinja, jedan od počinitelja je maloljetnik

Traka mjesto zločina
Hercegovina.info

U zagrebačkom parku iznad Tomićeve ulice (strogo središte grada) dvojica mladih muškaraca silovala su 15-godišnju djevojčicu, a još dvojica su je dirala po intimnim dijelovima, doznaje 'Telegram' iz izvora bliskih istrazi.

Policija je potvrdila događaj navodeći da su 22-godišnjak i jedan maloljetnik djevojčicu silovali 12. kolovoza u večernjim satima. Još dvojica muškaraca, 31-godišnjak i 30-godišnjak, prijavljeni su zbog sumnje na to da su nad njom počinili bludne radnje.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su dovedene pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu, kao i Županijskom državnom odvjetništvu za mladež", navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Sva četvorica zlostavljača su uhićena, a sudac istrage odredio je istražni zatvor 22-godišnjaku i maloljetniku. Prema neslužbenim informacijama, svi su se branili tvrdeći da je djevojčica s njima imala dobrovoljni spolni odnos.

Sudac istrage odredio je istražni zatvor 22-godišnjaku i jednoj maloljetnoj osobi zbog sumnje da su prošli petak, 12 kolovoza, u Zagrebu počinili kazneno djelo 'Silovanja' maloljetne djevojke, doznaje se u utorak iz Policijske uprave zagrebačke.

Policija je, osim 22-godišnjaka i maloljetne muške osobe koji se terete za kazneno djelo silovanja, uhitila još dvojicu muškaraca, 31-godišnjaka i 30-godišnjaka zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Bludne radnje na štetu žrtve', objavila je Hina.