U Splitu pretučena prostituka, pobjegla od policije iz bolnice

Odveli su je u bolnicu gdje su snimanjem utvrdili da su joj slomljena tri rebra. No, prije nego je stigla policija, Ankica, inače protitutka i ovisnica, pobjegla je iz bolnice, piše večernji list.

Njezin policijski dosje poprilično je "debeo". Ima više od trideset kaznenih prijava zbog razbojništva, teških krađa, prikrivanja, zlouporabe opojnih droga...

Ipak je "najpoznatija" po oskrvnuću tijela pokojnika. U studenom 2003. u splitskom predjelu Get, u Nepotovoj ulici pronađen je mrtav, s vidljivim tragovima nasilja Krunoslav Šokičić (43) iz Gračaca. Bio je pokriven plahtom, a ispod tijela pronađeni su električni kablovi. Prije smrti družio se s Ankicom i njezinim prijateljem Antom Martedićem u derutnom stanu u Andrićevoj ulici. Konzumirali su heroin visoke čistoće. U početku se sumnjalo na ubojstvo iz nehaja, no utvrđeno je da se Šokičić predozirao.

Ankica i Martedić Šokičića su opljačkali, a njegovu smrt nisu prijavili. Leš su u stanu u Andrićevoj držali dva dana, a onda ga ostavili u Nepotovoj ulici. Nepravomoćno su osuđeni za oskvrnuće tijela pokojnika na 18 i 14 mjeseci zatvora.