U Sarajevu pretučena dva Srbina

Na njih je nasrnulo dvadesetak mladića sa palicama, gvozdenim šipkama, satarom i noževima nakon što im je radnik pekare rekao da tu ne mogu da jedu.

„Jedan od napadača je potrčao za nama i rekao nam 'nemojte da vas isiječem na komade'... Zaprijetio nam je riječima 'gubite se odavde i nemojte da vas ikada više vidimo'“, naveo je Šijaković za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, policijska patrola je došla veoma brzo ali nisu smjeli da izađu iz automobila dok nisu stigle i druge patrole.

„Ubrzo poslije toga došla je i hitna pomoć i prebacili su nas u bolnicu Koševo. Kod mene su ljekari ustanovili posjekotinu i frakturu lobanje, slomljeni su mi prsti i jedna kost u šaci. Na glavi imam petnaestak kopči“, kazao je Šijaković.

Lučić je rekao da se nikada ni sa kim nije potukao i da mu je čudno zbog čega su ih napali mladići u pekari.

„Izgleda da je u Sarajevu sporno ako vas neko oslovi pravoslavnim imenom, jer ničim nikoga od onih koji su nas napali nismo izazvali“, naglasio je Lučić, koji ima pet kopči na glavi, povrijeđen lijevi kuk i mnogo uboja od udaraca po tijelu.

Šef Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić izjavio je da je policija obaviještena da je u pekari „Gold“ došlo do tuče više osoba.

„Na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a KS gdje su zatekli Š.D., G.L.P. i G.N. sa vidnim povredama. U razgovoru smo saznali da je došlo do tuče između Š.D. i G.L.P. sa jedne strane i G.N. sa druge strane. Povrijeđeni su prevezeni u KC Koševo, gdje su ustanovljene povrede i da su Š.D. i G.L.P. imali alkohola u krvi“, rekao je Nefić.

U objektu postoji video nadzor, ali su, prema tvrdnjama napadnutih, napadači ugasili svjetlo