U prometnoj nesreći kod Gruda poginula jedna osoba

Sudar motocikla i auta
Grude-online

Kako navodi portal Grude.com, danas se na području te općine u kratkom vremenskom razdoblju dogodilo nekoliko prometnih nesreća.

Tako je u prometnoj nesreći u mjestu Gorica od posljedica prometne nesreće jedna osoba smrtno stradala.

Dana 5.4. u 16:32 sati Dom zdravlja Grude izvijestio je Policijsku upravu (PU) Grude da se u mjestu Gorica – Zavala dogodila teška prometna nesreća, a ubrzo je dežurni liječnik Doma zdravlja Grude izvijestio da je u prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala. 

Odmah po zaprimljenoj prijavi, službenici PU Grude izišli su na mjesto događaja i isto osigurali te o svemu izvijestili dežurnog županijskog tužitelja. Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Grude.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da je R. M. (24), s područja općine Grude, upravljao motornim vozilom marke VW Golf, bez registarskih oznaka, a s njim se u vozilu kao suvozač nalazio 20-godišnjak s područja općine Grude. 

Prometna nezgoda dogodila je se na travnatoj površini tako što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom koje se potom prevrnulo pri čemu je vozač dobio teške i po život opasne ozljede, od kojih je podlegao, suvozač je zadobio tjelesne ozljede za sada neutvrđenog stupnja, a na vozilu je nastala veća materijalna šteta, navedeno je u izvješću iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Prema pisanju portala Grude-online u jednoj od prometnih nesreća, u mjestu Pešija, sudjelovali su osobni automobil i motocikl. Ozlijeđeni motociklist je vozilom doma zdravlja Grude prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. Ova prometna nesreća se dogodila oko 18 sati.