VIDEO  U požaru u Vitezu izgorjela tvornica i dvije obiteljske kuće, ozlijeđen vatrogasac

U požaru u Vitezu izgorjela tvornica i dvije obiteljske kuće, ozlijeđen vatrogasac
viteski.ba

U velikom požaru koji je izbio u četvrtak nedaleko od Viteza potpuno je izgorjela tvornica za obradu drveta, proizvoda od pluta i pletarskih materijala u kojoj je radilo gotovo 100 radnika, dvije obiteljske kuće i više štala. Jedan vatrogasac je zadobio ozljede.

Vatra je izbila popodne u skladišnim prostorijama tvrtke  ‘Eko trstika’ u mjestu Ljubić kod Viteza, te se brzo proširila na ostatak objekta. Ova tvrtka zapošljava stotinjak radnika koji su uglavnom iz toga mjesta. Ni oni nisu mogli zaustaviti vatrenu stihiju koja je progutala objekt i pogone u kojima se izrađuju proizvodi od drveta, pluta te slame i pletarskih materijala, javlja N1.

Sadržaj se učitava...

Uz pogone ove tvornice izgorjele su i dvije kuće, te više štala i pomoćnih objekata. Zbog iznimno uskih i zakrčenih ulica vatrogasci su kasnili s intervencijom. U pomoć gasiteljima iz Viteza pristigle su i kolege iz susjednih općina. Ozlijeđen je jedan vatrogasac iz Viteza koji je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Prve štete procjenjuju se na više milijuna maraka. Požar je stavljen pod kontrolu oko 21:15 sati. Prema informacijama lokalnih medija. lakše ozljede zadobila su i dva mještana koja su gasila vatru. Uzrok požara nije poznat.