U Mostaru uhićene dvije osobe zbog droge

Mostar, uhićenje, droga, tužiteljstvo hnž, pretres, droga, krijumčarenje, tučnjava, Tuzla, tužiteljstvo, pritvor, uhićenje, Federalna uprava policije, tužiteljstvo, uhićenja, tužiteljstvo, pretres, Sipa, duhan, Novac, iznuda, Sarajevo, tužiteljstvo, policija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), tijekom subote su (21.12.) u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, realizirali operativnu akciju kodnog naziva 'Bato' usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Postupajući po naredba Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i Županijskog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara, lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Tijekom akcije izvršen je pretres terenskog motornog vozila, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa.

Pored navedenog, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate u dalju nadležnost Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.