FOTO  U Mostaru, Grudama, Konjicu i Posušju oduzeto 125 automobila

Detalj iz akcije Jug
UNO BiH

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) proveli su dugo planiranu i posebno pripremanu operativnu akciju 'Jug'. Cilj akcije, koja je provedena na području Mostara, Gruda, Konjica i Posušja, bio je sprječavanje nelegalnog prometovanja vozila i autodijelova. Akitivnosti na terenu provedene su na jedanaest lokacija - auto otpada.

Tom prilikom izvršeno je privremeno oduzimanje 125 rabljenih vozila, te drugih raznih auto dijelova. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 306.200,00 KM.

U akciji su sudjelovale ovlaštena službene osobe UNO iz sva četiri regionalna centra Uprave, a nadležni Odsjek za provođenje propisa izvršit će procesuiranje osoba kod mjesno nadležnih sudova. S obzirom na učestalu pojavnost ovakvih nezakonitih radnji, ovlašteni službenici UNO će i u budućem periodu pripremati i provoditi slične aktivnosti na terenu.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 0800 206 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje UNO BiH.