U kratkom roku dvije pljačke u Mostaru, uhićen 22-godišnjak

Policija auto Mostar
Ilustracija/Hercegovina.info

Tijekom današnjeg prijepodneva, u kratkom roku jedna je osoba počinila dva razbojništva. Jedno razbojništvo se dogodilo u Ulici kardinala Stepinca (nedaleko od Carinskog mosta) gdje mu je na meti bila ljekarna, a potom u Ulici Stjepana Radića gdje je razbojnik opljačkao kladionicu.

On je pobjegao skuterom nakon prvog razbojništva. Uposlenice oba objekta su dale opis razbojnika, a nedugo poslije on je uhićen i to na osnovu jednog detalja - tenisica, koje su bile narančaste boje.

Utvrđeno je da se radi o Z.P. (22), te je nad njim provedena kriminalistička obrada.

Iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) navode da je Z.P. (1999.) rođen u Mostaru uhićen danas oko 14:30 sati. On se sumnjiči da je 29.11. na području Mostara počinio razbojništvo u dvije sportske kladionice i to u Ulici kraljice Katarine i na trgu Musala odakle je otuđio novac.

Kako smo i naveli, sumnjiči se i da je tijekom današnjeg dana opljačkao ljekarnu (Ulica kardinala Stepinca) i kladionicu (Ulica Stjepana Radića). U sva četiri slučaja, osumnjičeni je koristio nož kako bi zastrašio radnice navedenih objekata.

Kod privedene osobe je pronađen određen iznos novca, i nož koji je koristio prilikom izvršenja razbojništava, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.