U BiH uhićena četiri Pakistanca zbog međunarodnog krijumčarenja ljudi

Lisice
Ilustracija/Hercegovina.info

Služba za poslove sa strancima (SPS) već duže vremensko razdoblje, u suradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom (OSA) BiH i međunarodnim partnerima poduzima sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH u cilju pronalaska osoba za koje se raspolaže informacijama da pripadaju transnacionalnoj organiziranoj kriminalnoj grupi.

Prema raspoloživim saznanjima navedena grupa se bavi krijumčarenjem ljudi čije kriminalne aktivnosti imaju međunarodni karakter, a osim navedenog, ista se dovodi u vezu sa izvršenjem više vrsta krivičnih djela na području Bosne i Hercegovine.

U vezi s tim, danas, na lokalitetu grada Bihaća, pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora Službe za poslove sa strancima u suradnji sa pripadnicima OSA-e, izvršeno je uhićenje četiri osobe A.S., Q.A., A.M. i A.B. državljani Pakistana. Nakon završetka aktivnosti, prema istima će biti poduzete dalje mjere i radnje iz nadležnosti Službe za poslove sa strancima.

"Služba će i u narednom razdoblju u suradnji sa drugim nadležnim, kako domaćim tako i međunarodnim sigurnosnim organima, poduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprječavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnosti građana na području BiH", rekao je direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SPS.