U BiH uhićen zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, vozio se ukradenim automobilom

Policija FBiH
... ustanovljeno da je bio u posjedu ukradenog automobila, saznaje Hina u utorak iz MUP-a Republike Srpske a vijest je potvrdilo i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja kazala je za Hinu da je prometna policija u Mrkonjić Gradu u utorak oko 23 sata pri obavljanju redovite kontrole prometa zaustavila automobil Audi A6 hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao "I. D. rođen u Đakovu 1972. godine".

Prema njezinim riječima, provjerom je utvrđeno da je automobil ukraden i da se nalazi u bazi vozila za kojim traga Interpol.

"I. D. je imao diplomatsku putovnicu Republike Hrvatske a policija je kontaktirala dežurnog tužitelja koji je naložio da ga se uhiti", dodala je.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova na upit Hine objavilo je da je konzulat RH u Banjoj Luci obaviješten o privođenju Ivana Drmića te da su sukladno pravilima Bečke konvencije konzularni djelatnici razgovarali s njme.

"Gospodin Drmić kazao je djelatnicima konzulata da je u privatnom posjetu BiH na putu prema Mostaru, te nije zatražio konzularnu pomoć", prema MVEP-u.

Ivan Drmić je, kako saznaje Hina, noć proveo u pritvoru nakon čega je pušten, a automobil je zadržan.

Hina