U BIH Kod državljanke Hrvatske pronađena droga vrijedna više od 100 000 KM, ali to nije sve

Droga zapljena Bijeljina
Srna

Na području Pelagićeva pronađeno je 25,6 kilograma skanka, oko 500 grama hašiša i naoružanje, a jedn osoba je uhićena, rekao je danas načelnik Policijske uprave (PU) Bijeljina Stjepan Terzić.

Terzić je na konferenciji za medije rekao da je policija jučer, pored droge, pronašla automatsku pušku, tri ručne bombe i tri mobilna telefona. On je dodao da je uhićena osoba čiji su inicijali D.D., a koja je danas, uz izvještaj, predata u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva u Doboju.

Akcija pljenidbe je provedena na osnovu suglasnosti Okružnog javnog tužiteljstva u Doboju i uz naredbu dobojskog Osnovnog suda.

Terzić je istaknuo da su sudjelovali pripadnici Policijske postaje Pelagićevo, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina, a ostvarena je i suradnja u razmjeni podataka sa susjednim policijskim agencijama, naročito sa pripadnicima policije iz Gradačca, piše Srna.

Kako se navodi, riječ je o Danijeli D. koja je državljanka Republike Hrvatske. Vrijednost pronađene droge procijenjena je na više od 100 000 KM. Danijela D. je policiji od ranije poznata po kaznenim djelima, i u ovom slučaju tereti se da je počinila kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga' i 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija'.