TUZLA Višesatno maltretiranje mladića u stanu

Zatvor ruke
WiseGeek

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je Općinskom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Amira M. (30) i Emina M. (28) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su kao suučesnici počinili krivično djelo 'Nasilničko ponašanje' u sticaju sa 'Teškim tjelesnim ozljedama u pokušaju'.

Oni su osumnjičeni da su 7. srpnja 2020. godine pozvali oštećenog E.M. u stan koji je koristio Emin M., a u kojem se nalazilo više osoba, te su ga odmah po ulasku u stan počeli udarati rukama, nogama, manjim tegom i palicom po glavi i cijelom tijelu.

Nakon toga su mu svezali ruke i noge i nastavili ga udarati, a takvo nasilno ponašanje su povremeno ponavljali nekoliko sati tijekom dana nanijevši mu veći broj ozljeda, te su snimak zlostavljanja objavili na internetu. Nakon nekoliko sati nasilništva nad oštećenim, netko od prisutnih ga je izveo iz stana i smjestio u taksi.

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske Tuzla su osumnjičene lišili slobode 14. srpnja, nad njima je izvršena kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, navedeno je u informaciji iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva TŽ.