TUZLA Ubijen 17-godišnjak, a njegov brat ozlijeđen

Šićki Brod ubojstvo
Klix

U krvavom obračunu koji se dogodio u subotu navečer u tuzlanskom naselju Šićki Brod smrtno je stradala jedna osoba, dok je druga ozlijeđena, potvrđeno je za Klix. Iz Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije za taj medij su kazali da im je događaj prijavljen, istaknuvši da je jedna osoba preminula.

Kako su za Klix potvrdili iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, muškarac inicijala R.R. u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen je u beživotnom stanju, dok je kod R.S. evidentirana ozljeda hladnim oružjem u predjelu leđa.

Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije.

Dvije osobe koje su u tuzlanskom naselju Šićki Brod sudjelovale tučnjavi u kojoj je ubijen maloljetnik zadržane su u policiji, rekla je Srni glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanske županije Amra Kapidžić.

Kapidžić je dodala da će ove osobe biti zadržane u MUP-u dok se istragom ne utvrde sve okolnosti u vezi sa ubojstvom i dok tužitelj ne odredi u kojem pravcu će ići dalja istraga, da li prema jednoj ili prema obje osobe.