TUZLA Predložen pritvor za 30-godišnjaka koji je ubio vlastitog djeda; Mladić nedavno izašao iz zatvora

TUZLA Predložen pritvor za 30-godišnjaka koji je ubio vlastitog djeda; Mladić nedavno izašao iz zatvora
WiseGeek

Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske županije (TŽ) je sucu za prethodni postupak Županijskog suda Tuzla stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Ermina H. (30) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo 'Nasilje u obitelji sa smrtnom posljedicom'.

Ermin H. je osumnjičen da se 15. ožujka 2021. godine u večernjim satima u obiteljskoj kući u Tuzli, u kojoj živi sa djedom i bakom, nasilno ponašao, a nakon toga fizički nasrnuo na djeda, udarao ga pesnicama i štapom po glavi i tijelu i nanio mu ozljede zbog kojih je 80-godišnjak preminuo u UKC u Tuzli iste večeri. Također, Ermin H. je baki, koja je pokušala spriječiti da udara djeda, istrgnuo štap iz ruku i odgurnuo je, prilikom čega joj je nanio ozljedu na desnoj ruci.

Pripadnici MUP-a TŽ su tijekom srijede uhitili Ermina H., izvršena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva. Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Ermin H. je i  ranije osuđivan za krivično djelo 'Nasilje u obitelji' zbog psihičkog i fizičkog zlostavljanja djeda i bake. Pravosnažnom presudom Županijskog suda Tuzla iz 2020. godine osuđen je za 'Nasilje u obitelji' i 'Nasilničko ponašanje' na kaznu zatvora od devet mjeseci, te je pušten iz zatvora u prosincu 2020. godine.

Za krivično djelo 'Nasilje u obitelji sa smrtnom posljedicom' je u Krivičnom zakonu FBiH propisana kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva TŽ.